Termeni Si Conditii

Procedura de Comandă

Clienţii pot comanda produse de pe www.libris.ro fie online, cu ajutorul Coşului de Cumpărături, fie prin e-mail, telefon sau fax. Comanda se consideră valabilă numai după ce libris.ro confirmă Clientului prin e-mail/telefon posibilitatea onorării acesteia.

Clientul poate anula comanda prin e-mail de preferinta in aceeaşi zi in care a fost plasată până la ora 16 sau telefonic, in intervalul orar precizat in prima pagină a site-ului. Comanda nu mai poate fi anulată după ce a fost primită prin email confirmarea livrării coletului.

Comenzile introduse în aceeasi zi către aceeasi destinaţie de către aceeasi persoană, sau de pe aceeasi adresă de IP, se cumulează automat într-o singură comandă pentru care se emite o singură factura/bon fiscal. Cupoanele de reducere sau bonurile valorice se aplică o singură dată la comanda cumulata.

Comenzile la care se solicită livrarea la Libraria St.O.Iosif se vor ridica în termen de 5 zile lucrătoare de la apelul telefonic de confirmare a comenzii. După această perioadă comenzile vor fi anulate automat. Comenzile ce conţin cupoane/vouchere de reducere se vor ridica doar de către titularul comenzii în baza actului de identitate.

Denunţarea unilaterală a comenzii se poate face de către client dacă libris.ro întârzie livrarea, cu excepţia situaţiilor de forţă majoră, cu maxim 7 zile lucrătoare peste termenul specificat în confirmarea comenzii. Denunţarea unilaterală trebuie formulată în scris şi expediată cu confirmare de primire, prin fax sau prin e-mail confirmat, mai devreme de momentul intrării în posesia produsului/serviciilor comandate. În acest caz, dacă plata s-a efectuat deja de către client, acestuia i se vor returna banii, în maxim 14 de zile din momentul primirii produsului/serviciilor neacceptate de către client, conform opţiunii de plată specificată în formularul de comandă.

Unele comenzi necesită acordul clientului pentru condiţiile de livrare, plată, etc. Titularii acestor comenzi vor fi contactaţi de către libris.ro telefonic sau prin email. Dacă în termen de 10 zile clientul nu a trimis niciun răspuns libris.ro îşi asumă dreptul de a anula comanda.

Important:

Produsele distribuite pe www.libris.ro sunt listate in mai multe baze de date. Din acest motiv in eventualitatea unor erori sau latenţe in actualizarea bazei de date, unele produse care sunt listate ca fiind in stoc, pot fi de fapt cu stoc epuizat. In acest caz, clientul va fi contactat de indata ce acest aspect a fost semnalat.

Modalităţi de plată

Plata produsului/serviciilor comandate se poate efectua:

a) online cu cardul, în condiţii de siguranţă deplină, în momentul formulării comenzii. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic şi Electron) şi MASTERCARD (inclusiv Maestro).

b) plata prin OP/depunere in cont.

c) ramburs la primirea comenzii.

In unele cazuri (comenzi de valoare mare sau produse ce se livreaza la comanda speciala) Libris isi rezerva dreptul de a solicita o plata in avans in valoare de cel mult 50% din valoarea produselor comandate, plata ce nu va fi returnata in caz de anularea comenzii.

În situaţia în care plata nu se efectuează de către client, comanda va fi considerată anulată şi nu va mai fi onorată. În cazul acesta, libris.ro va avea dreptul de a solicita plata de despăgubiri şi/sau va putea refuza onorarea altor solicitări de comenzi ale clientului respectiv.

Modalitati de livrare

Termenul de livrare este afisat in momentul alegerii modalitatii de livrare preferata, in functie de optiunea dorita.

a) livrare prin curier rapid

b) livrare prin posta romana

Returnarea produselor

Dorinţa noastră este să fiţi pe deplin mulţumiţi atunci când cumpăraţi produse de pe libris.ro.

Libris.ro va respecta prevederile Ordonantei de urgenta nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor la distanta, ceea ce conferă cumpărătorului (numai în condiţiile actului normativ menţionat) dreptul ca în termen de 14 zile lucrătoare  de la primirea tuturor produselor cumpărate, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv, să returneze produsele cumpărate, mai mult, majorand termenul de returnare la 30 de zile.

In cazul jocurilor, clientul poate solicita returnarea produsului/produselor nefolosite, nemontate (daca este cazul) – adica in starea in care au fost primite, numai in ambalajul original nedeteriorat, nedesfacut si impreuna cu originalele documentelor comenzii respective. In cazul in care produsul este defect clientul poate solicita returnarea produsului/produselor. Returnarea se va putea face numai in ambalajul original nedeteriorat si impreuna cu originalele documentelor comenzii respective. In acest caz, acestuia i se poate inlocui respectivul produs cu unul identic sau – daca acest lucru nu este posibil – poate primi inapoi suma platita pentru acel produs. Toata responsabilitatea asupra acestor defectiuni revine in sarcina importatorului/distribuitorului.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, la tarifele practicate de agentul livrator in perioada efectuarii expeditiei, în ambalajul original şi doar dacă acestea nu au suferit deteriorări, urmând să primească în termen de 30 de zile de la denunţarea unilaterală formulată în scris (document semnat de cumpărător şi transmis electronic sau prin poştă cu confirmare de primire) contravaloarea comenzii. Rambursarea poate fi amanata pana la momentul primirii produselor returnate sau pana la receptionarea unei dovezi conform careia produsele au fost expediate. Libris.ro are dreptul ca atunci când consideră că acţiunile clientului au fost cu rea-voinţă să solicite acestuia daune interese, in condiţiile legislaţiei în vigoare. De asemenea, libris.ro îşi rezervă dreptul de a refuza ulterior onorarea altor comenzi ale clientului.

Adresa de returnare a produselor este: Str. Mureşenilor Nr. 14, Braşov, Cod 500030 pentru retururile efectuate cu Poşta Română sau Depozit Libris, Str. Zizinului Nr. 109BIS, Braşov , Cod 500407 pentru retururile prin curier rapid.

Important:

Returile, (indiferent de metoda de transport aleasa), nu se vor expedia niciodata de catre client catre Libris cu plata ramburs.

Dreptul de autor

Conţinutul site-ului web www.libris.ro (inclusiv, dar fără a se limita la imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, elemente grafice, logo precum şi alte date) este proprietatea libris.ro şi a partenerilor şi furnizorilor săi, fiind aparat de Legea dreptului de autor şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Pe aceste considerente este absolut interzisă utilizarea acestor elemente fără acordul scris al libris.ro.

Accesul online al utilizatorilor

Libris.ro nu garantează accesul clienţilor la site-ul web www.libris.ro în orice moment, nerăspunzând de probleme cauzate de terţi (probleme tehnice, defecţiuni datorate serverului sau conexiunii la Internet ) sau probleme generate de upgrade sau de orice alte motive comerciale ale libris.ro.

Limitarea răspunderii

Libris.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din aceast site. Rareori acestea pot conţine mici inadvertenţe: fotografia are caracter informativ, unele specificaţii pot fi modificate de producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Vă stăm oricând la dispoziţie pentru eventuale clarificări.

Totalitatea  imaginilor şi textelor de pe www.libris.ro sunt cu titlu exemplificativ. În acest sens produsele livrate în comandă pot fi diferite de cele prezentate online (copertă, ambalaj, culoare, aspect, accesorii, format etc.). De asemenea, libris.ro va putea modifica oricând detaliile disponibile online privind produsele şi serviciile oferite. Imaginile şi descrierile produselor pot conţine erori sau pot fi diferite de realitate, libris.ro nu răspunde pentru astfel de situaţii, dar va încerca să le rezolve cât mai curând de la semnalarea acestora.

Preţurile de pe www.libris.ro includ TVA, dar nu includ cheltuielile de livrare sau alte cheltuieli, dacă nu se specifică altfel în mod special pe website. Costurile privind livrarea sau/şi alte costuri ale serviciilor sunt menţionate în momentul finalizării solicitării comenzii şi vor fi precizate şi în momentul confirmării comenzii de către libris.ro.

În cazul în care libris.ro se află în imposibilitatea de a livra comanda din vina clientului (fie că acesta nu este găsit la adresa menţionată, nu poate fi contactat sau nu se prezintă să ridice pachetul de la Poşta Română etc.), comanda va fi anulată iar produsele se vor întoarce la libris.ro. Pentru o nouă livrare, clientul va trebui să suporte noi costuri de livrare sau alte costuri tehnice ce se impun.

În cazul în care clientul a făcut plata în avans şi, din vina sa, nu poate primi produsele în maxim 10 zile din momentul expedierii şi nici nu poate fi contactat în interval de 30 de zile, comanda va fi anulată, dar plata nu va putea fi returnată, constituind despăgubiri din partea clientului.

Comenzile inregistrate pe www.libris.ro in zilele de Vineri dupa ora 18 cat si Sambata sau Duminica vor fi expediate in ziua de Luni.

Libris.ro nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura descrierilor cărţilor şi de comentariile postate de către vizitatorii site-ului. De asemenea, libris.ro nu răspunde de conţinutul site-urilor la care se ajunge prin link-uri.

Transmitere emailuri

Prin urmatoarele activităţi: comandarea, abonarea la newsletter, trimiterea de mesaj în pagina contact sau trimiterea de e-mail-uri adresate libris.ro, se consideră că utilizatorul este de acord cu primirea de e-mailuri periodice conţinând informaţii diverse legate strict de libris.ro. În această situaţie datele personale nu vor fi utilizate în alte scopuri şi, conform prezentului contract, vor putea fi modificate sau şterse din baza de date libris.ro la cererea scrisă a clientului.

Forta majoră şi legea aplicabilă

Atât clientul cât şi libris.ro nu vor fi răspunzători pentru neexecutarea obligaţiilor contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forţă majoră.

Prezentul contract este supus legii române.

Drepturi

Libris.ro are dreptul de a interzice accesul anumitor clienţi şi vizitatori, pe termen limitat sau nelimitat, fără o notificare prealabilă.

Important:

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice SC LIBRIS SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă datele personale furnizate şi numai pentru scopurile specificate: emiterea facturii fiscale, informarea asupra stării comenzii şi expedierea către client. Refuzul oferirii informaţiilor atrage imposibilitatea onorării comenzii.

Conform Legii nr. 677/2001, clienţii au dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a se adresa justiţiei.

Pentru acurateţea informaţiilor clientul este rugat să comunice orice modificare intervenită de la data înregistrării sale în baza de date.

Eliminarea din baza de date a datelor personale ale unui client se face în baza solicitării sale scrise expediate electronic. Ştergerea definitivă a datelor cu caracter personal din baza de date i se va confirma clientului.

Reducerile

Politica preţurilor/reducerilor de pe site este stabilită în totalitate de către  libris.ro, iar preţul de cumpărare este cel afişat în momentul lansării comenzii.

Preţurile produselor sunt cele afişate pentru fiecare produs în parte şi sunt actualizate zilnic. În principiu, discount-urile, reducerile şi promoţiile nu sunt cumulative. Pentru calculul sumei se păstrează reducerea cu valoarea cea mai mare.

Toate promoţiile prezente in site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Livrarea cărţilor în limba engleză

Cartile in limba engleza sunt aduse din Marea Britanie si au un termen special de livrare de 10 zile lucratoare.

Livrarea comenzilor care contin atat titluri in limba romana cat si titluri in limba engleza se poate face in felul urmator:

– un singur colet livrat in 10 zile lucratoare care sa contina toate cartile din comanda.

– doua colete separate (in urma unei solicitari telefonice sau prin email)