Discount!
ghid-practic-cele-4-legaminte_1_fullsize

Cele patru legaminte – Ghid practic

Cartea prezintă felul în care putem integra în viaţa noastră “Cele patru legăminte”. Sunt prezentate atât sfaturile autorului cât şi experienţa celor ce au urmărit şi au reuşit să dobândească împlinirea, aplicând constant învăţăturile înţelepciunii toltec

Recomanda aceasta carte si primesti discount!

Send to a friend

Domeniu:
MIX
Lumea din noi
2013
244
Brosata
11,5 x 16
Cristian Hanu

Descriere Produs

Orice om trăieşte într-o realitate virtuală. Practic, nu avem de ales: mintea este programată să viseze, iar acest proces poate fi uneori atât de frumos… Dacă ne întâlnim cu cineva şi îi captăm atenţia, putem începe imediat un schimb de informaţii, iar în curând vom şti foarte multe lucruri despre visul lui. Putem afla astfel cine sunt prietenii lui, cu ce se ocupă, care sunt filmele lui preferate, sporturile etc., în funcţie de ceea ce este dispus acesta să proiecteze asupra noastră. Există atâtea posibilităţi, care alcătuiesc o întreaga realitate subiectivă, la fel de reală ca şi oricare alta.
Înţelegerea faptului că visăm poate avea efecte uluitoare. De ce? Deoarece atunci când înţelegem că visul nostru este alcătuit din lumină, devine limpede faptul că noi ne putem schimba cu viteza luminii, iar viaţa noastră poate începe să se schimbe instantaneu. Înţelegem atunci că ne putem schimba convingerile oricând dorim, căci ele nu mai sunt rigide. Motivele de îngrijorare nu ni se mai par la fel de reale, căci ştim că totul este un vis, care se poate schimba. Toate elementele visului care alcătuiau înainte cunoaşterea noastră, fiind prinse în sistemul de convingeri, nu mai sunt acum rigide; ele nu mai reprezintă adevărul pentru noi, iar noi ştim acest lucru.
După ce am înţeles că visăm, cunoaşterea nu ne mai poate controla credinţa. Dimpotrivă, credinţa începe acum să ne controleze cunoaşterea, legămintele şi convingerile. Acceptăm acum faptul că este propria noastră responsabilitate schimbarea visului, în măsura în care nu ne place ceea ce trăim.
Dupa ce vom înţelege că visam, vom şti că şi ceilalţi visează, indiferent dacă sunt conştienţi sau nu. Ne vom da seama atunci că felul în care privesc aceştia lumea nu are nimic de-a face cu noi. În acest moment, noi nici măcar nu mai încercăm să nu interpretăm faptele într-o manieră personală. Acest lucru se produce în mod natural, căci vedem că ceilalţi visează, astfel încât tot ceea ce fac sau spun ei nu reprezintă altceva decât punctul lor de vedere personal. Evident, oamenii din jurul nostru vor continua să interpreteze lucrurile într-o manieră personală. Ei vor continua să se folosească de Cartea Legii personale pentru a îi judeca pe toţi, inclusiv pe noi, dar noi nu ne vom mai da osteneala să ne apărăm de Cartea Legii lor personale, conştienţi că orice le-am spune, ei nu ne vor crede decât dacă îşi vor schimba maniera de a visa.

Iata care sunt cele 4 legaminte despre care Ruiz ne vorbeste in aceasta carte:

CELE PATRU LEGĂMINTE:

FII IMPECABIL ÎN TOT CEEA CE SPUI
Nu rostiţi decât adevărul. Nu afirmaţi decât ceea ce gândiţi cu adevărat. Nu folosiţi cuvintele pentru a jigni sau pentru a bârfi, lucru valabil inclusiv pentru voi. Aplicaţi puterea cuvântului în sensul adevărului şi al iubirii.

NU LUA NIMIC LA MODUL PERSONAL
Nimic din ceea ce fac alţii nu are vreo legătură cu voi. Tot ce afirmă şi tot ce fac ei este proiecţia propriei lor realităţi, a propriului lor vis. Dacă deveniţi imuni la opiniile şi la acţiunile celor din jur, nu veţi mai fi victimele unei suferinţe inutile.

NU FACEŢI PRESUPUNERI INUTILE
Căutaţi în voi curajul de a pune întrebări şi de a exprima ceea ce doriţi cu adevărat. Comunicaţi cu cei din jur cât mai clar cu putinţă, evitând astfel neînţelegerile, tristeţea şi dramele inutile. Acest legământ este suficient pentru a vă transforma radical viaţa.

FACEŢI ÎNTOTDEAUNA TOT CE VĂ STĂ ÎN PUTERI
Nu uitaţi însă că eficienţa noastră maximă se schimbă de la o clipă la alta, la fel cum starea organismului diferă atunci când acesta este sănătos de momentul când este bolnav. Indiferent de circumstanţe, faceţi tot ce vă stă în puteri. Veţi evita astfel auto-judecarea, criticile şi regretele inutile.

Recenzii

Încă nu sunt recenzii.

Fii primul care lasă o recenzie “Cele patru legaminte – Ghid practic”